Tandartsen

COSMETISCHE TANDHEELKUNDE

Een stralend witte lach met mooie tanden! Op relatief eenvoudige manier kunnen wij uw gebit verfraaien d.m.v. bleken, facings, of witte vullingen. Vraag naar de mogelijkheden aan een van onze tandartsen.

ORTHODONTIE

Tandarts Krista Mulder is ook gespecialiseerd in het behandelen van kinderen en volwassen met beugels.

GEBITSPROTHETIEK

Wij vervaardigen alle soorten prothesen: volledige prothesen, partiële prothesen (plaatje) frameprothesen (met haakjes vast aan uw tanden). Nieuwe voeringen, reparaties en aanpassingen aan de prothese zijn klaar binnen een dag.

MRA-BEHANDELING

Een anti-snurkbeugel of Mandibulair RepositieApparaat (MRA) is een medisch hulpmiddel dat gebruikt kan worden bij snurkproblemen en/of het apneusyndroom (OSAS). De vaststelling van het probleem kan worden vastgesteld in een speciaal centrum voor slaaponderzoek. Dit geschiedt op verwijzing. Anti-snurkbeugels worden aangemeten door de tandarts.

ELYSEE DENTAL IS DE EXCLUSIEVE PRODUCENT VAN ‘THE MOSES™’.

Dit apparaat is ontwikkeld door de Amerikaanse tandarts dr. Allan Moses uit Chicago. The Moses™ wordt uit hoogwaardige kunsthars vervaardigd. Het apparaat is ‘FDA-approved’ door de Noord-Amerikaanse Food and Drug Administration. De productie vindt plaats in eigen huis volgens uiterst strenge Medical ISO 9001/13485 richtlijnen.

The Moses™ is een instelbare monobloc met bibloc eigenschappen. Het grote draagcomfort vergroot de therapietrouw. Hiermee onderscheidt The Moses™ zich in positieve zin van veel andere anti-snurkbeugels.

The Moses™ wordt vergoed door de meeste Nederlandse zorgverzekeraars.

KINDERTANDHEELKUNDE

Krista Mulder is ervaren met het werken met kleine kinderen. Er wordt veel tijd uitgetrokken voor uitleg en gewenning.

Dit wordt door zowel het kind als door de ouder/verzorger als erg prettig ervaren. Hierdoor verlopen verdere behandelingen meestal zonder problemen.

KROON- EN BRUGWERK

Als een tand of kies door grote vullingen of na een wortelkanaalbehandeling verzwakt is, kan het verstandig zijn om er een kroon op te laten maken. Dit is een op maat geslepen porseleinen kap die vast gelijmd wordt op de daartoe speciaal beslepen tand of kies. Als er een tand of kies verloren is gegaan of niet is aangelegd, is het meestal mogelijk deze te vervangen door een brug. Er worden dan 2 kronen gemaakt met een brugtussendeel daaraan vast.

ENDODONTOLOGIE (WORTELKANAALBEHANDELING)

Deze behandeling wordt toegepast als de zenuw(en) ontstoken is(zijn). Door middel van nauwkeurig desinfecteren van deze kanaaltjes tot in de punt van de wortel wordt deze gereinigd en daarna gevuld.

Deze behandeling wordt uigevoerd met behulp van de microscoop.

IMPLANTOLOGIE

Vanaf heden kunt u voor implantaten terecht bij ons in de praktijk. Tandarts Paul Promes zal de behandelingen uitvoeren.

Implanteren is een oplossing voor vervanging van 1 of meerdere tanden of kiezen of voor het vastzetten van uw kunstgebit.

Indien u in goede gezondheid verkeert, u uw mond perfect schoon houdt en uw kaak er geschikt voor is kunnen er implantaten geplaatst worden.